gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зелени зърна кафе вместо зелен чай

Зелени зърна кафе вместо зелен чай

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Зелено Кафе

Забравете за зеления чай като мощен антиоксидант! Последни проучвания в борбата със стареенето изведоха нов първенец, който ни предпазва от появата на бръчки и запазва организма ни по-дълго млад.

Зелените (неизпечени) кафе зърна са последният хит в борбата със старeенето са неизпечените зелени зърна кафе. Оказва се, че те са като бомба от полифеноли - естествените антиоксиданти в кафето.

Благодарение на високото им съдържание в току-що набраните зърна кафе, те притежават два пъти по силен антиоксидантен ефект дори от зеления чай или екстракта от гроздовите семки.

Отдавна се знае, че антикосидантите помагат на организма ни в борбата със свободните радикали - една от главните причини за стареенето на клетките. Затова и високото съдържание на полифеноли в кафето го превръщат във важна част от здравословния начин на живот.

В плодовете и зеленчуците полифенолите са една от най-многобройните и широко разпространени групи вещества, които са важни за доброто състояние на човешкото тяло.

Зелен Чай

Към настоящия момент са познати повече от 8000 вида антиоксидантни вещества, като няколкостотин от тях често се срещат в ежедневното ни меню.

Смята се, че напитки от растителен произход като чая, плодовите и зеленчукови сокове и кафето редовно доставят необходимото количество полифеноли за човешкия организъм.

Освен подмладяващ ефект антиоксидантите спомагат и за тънката талия. Те спомагат и за изгарянето на повече липиди (мазнини) в сравнение с въглехидратите. Последните са свързани с натрупването на мускулна умора, особено при спортисти.

Именно затова се препоръчва чашка кафе половин час преди физическо натоварване и тренировка. Кофеиновата течност забързва обмяната на веществата и спомага за енергизирането на тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest