Пъпеш срещу стрес

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Пъпеш
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Пъпешът е лекарство срещу стрес и афродизиак. Това е доказателство, че полезното може и да е вкусно. Пъпешът е не само прекрасен десерт, но е пълен с полезни вещества.

Калоричността на пъпеша е 30 калории на сто грама. Това позволява този плод да бъде използван за разтоварващи дни. Не трябва да се яде пъпеш повече от три дни подред.

Витамините в пъпеша са фолиевата киселина, витамин С, бета-каротин. Пъпешът е ценен източник на фолиева киселина, тъй като в повечето продукти тя се разрушава под въздействието на топлинна обработка, а този плод всеки яде суров.

Пъпешът е ценен преди бременност, по време на бременността и в периода на менопаузата, а също така и за всички, които искат да подобрят паметта си и да се простят с депресията си.

Витамин С, който се съдържа в пъпеша, прави организма ни готов за борба със студовете, а бета-каротинът ще направи красиви косата и кожата ни.

Пъпешът лекува от безсъние, умора, раздразнителност и осигурява фенмерта супероксидисмутаза, който предотвратява процеса на увреждане на тъканите.

Резен Пъпеш

Микроелементите в пъпеша осигуряват на плода лечебна сила. Пъпешът е богат на силиций, който е необходим за твърдите тъкани, нервите, кожата и косата.

Голямото количество желязо, което се съдържа в пъпеша, е полезен при анемия. Пъпешът е полезен при сърдечно-съдови заболявания заради калия и магнезия, който съдържа.

Пъпешът се смята за мощен афродизиак – семената му увеличават мъжката потентност. Можете да ги дъвчете сурови, най-добре с мед. Не трябва да се консумират повече от два грама семена дневно, иначе ще имате проблеми с далака.

Пъпешът е вреден в съчетание с млечни продукти и алкохолни напитки, тъй като предизвиква разстройство на храносмилателната система.

Не е добре за кърмачки да консумират пъпеш, тъй като това може да предизвика проблеми с храносмилането на бебето. Пъпешът е неподходящ за хора с диабет, тъй като съдържа много захар.

Не е хубаво да се яде пъпеш на гладно, а също така трябва да се избягва консумацията на неузрял пъпеш. Полезен е не само пресният пъпеш. Сушеният пъпеш е задължителен атрибут на източното пиене на чай.

Замразеният пъпеш може да се съхранява във фризер три месеца. Използвайте го за приготвяне на коктейли и витаминозни напитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest