Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сливи и стафиди срещу стрес

Сливи и стафиди срещу стрес

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Сливи и стафиди срещу стрес
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Ако имате разклатени нерви и се ядосвате от най-малката дреболия, ще ви помогнат сините сливи. Необходими са ви 1 чаша сушени сини сливи, половин литър червено вино и подправки.

Измийте добре сливите, залейте ги с виното, сложете тенджерата на котлона и загрейте, докато върху капака не се появят капки от виното. След това свалете от котлона.

Добавете седем зрънца черен пипер, един дафинов лист, четири карамфилчета, една щипка кардамон и похлупете с капак. Оставете да престои половин час. Консумирайте отварата срещу стрес леко стоплено по 50 милилитра дневно.

Стафидите също помагат при стрес и при силна раздразнителност. Специалният еликсир ще успокои нервната ви система. Необходими са ви 300 грама стафиди и 1 лимон.

Залейте с 1 литър вода стафидите, добавете настърганата кора на 1 лимон и варете пет минути на слаб огън. Свалете от котлона, оставете 2 часа под капак, добавете сока от лимона и пийте по една чаша дневно.

За да намалите нервното напрежение след стресова ситуация, не посягайте веднага към нещо сладичко. То ще ви зареди с енергия и ще ви поуспокои, но ефектът ще е много кратък.

Отворете широко прозореца, седнете или ако можете, легнете, като сложите под главата си 2-3 възглавници, и вдишвайте дълбоко въздуха.

Намокрете кърпа със студена вода, изстискайте я и я сложете върху главата си. Изпийте чаша студена вода и ако все още се чувствате изнервени, леко притиснете очите си и потъркайте с два пръста слепоочията си.

Хората, които са раздразнителни, трябва да консумират много копър, по възможност пресен. Той не губи полезните си свойства дори след топлинна обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен