gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-вредната храна преди лягане

Най-вредната храна преди лягане

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-вредната храна преди лягане
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Много хора обичат да си хапнат, когато станат през нощта. Този навик се придобива най-вече в студентските години, когато се налага да се учи до късно, а мозъкът трябва да се храни.

В младостта обмяната на веществата е толкова добра, че дори нощните трапези не се отразяват на фигурата. С възрастта обаче обмяната на веществата се забавя и храната лесно се трупа във вид на мазнини.

Ако ядете преди лягане, рискувате да разстроите съня си и да предизвикате безсъние. Тежката мазна храна е противопоказна преди лягане, макар да е доста вкусна – например пица и пържени картофки.

Кашкавалът и маслото съдържат много мазнини, които се задържат в стомаха ни много дълго. За да се отървем от мазнините, трябва да изхабим много енергия.

Пикантната храна преди лягане може да предизвика физически дискомфорт и това се отнася най-вече до хората, които имат киселини. Пикантната храна повишава отделянето на ендорфини, затова човек трудно заспива след нея.

Кофеинът, който се намира в много сладкиши и сладоледи, също не се препоръчва преди лягане. Натуралният шоколад също съдържа кофеин, който усилва активността на нервната ни система.

Китайската храна също не е препоръчителна преди лягане, тъй като се базира най-вече върху пърженето. Организмът ви има нужда от доста време, за да смели този продукт.

Най-вредната храна преди лягане

Зърнените закуски, както и всякакви зърнени храни е добре да се избягват преди лягане. Те съдържат много захар, който попада в кръвта и е трудно да заспите.

Пържолите и ястията от червено месо също не са добри за преди лягане, защото храносмилателната ни система има нужда от много енергия и време, за да усвои белтъчините и мазнините.

Преди да легнете, хапнете малко немазно сирене, ако усещате вълчи глад. Откажете се от чипсовете и крекерите, а също и от пържените картофки и ги заменете с ядки.

Ако не можете без месо, забравете за червеното месо и консумирайте бяло пилешко месо без кожа, преди да си легнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest