Диетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора.
Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва натрупаните запаси от мазнини. Основата на диетата с овесени ядки са овесените ядки, които съдържат микро- и макроелементи, витамините Е, РР и В.
100 грама овесени ядки са достатъчни да задоволят дневната доза от целулоза на организма. Но като всяка монодиета диетата с овесени ядки има не само плюсове, но и минуси.
Плюсовете на тази диета са нейната ниска калоричност и насищането на организма с полезни вещества като калций, калий, натрий, желязо, фосфор, цинк, магнезий.
Редовната консумация на овесени ядки помага при лечението на стомашни заболявания и намалява нивото на лошия холестерол в кръвта, изчиства кръвоносните съдове.
Когато сте на диета с овесени ядки, трудно ще изпитате чувстно на глад. Овесените ядки съдържат бавноусвоими въглехидрати, които се разграждат за няколко часа.
Тази диета спомага за бързото отслабване и подобрява работата на стомаха. Кожата изглежда подмладена след спазването на тази диета. Минусите на диетата са, че заради употребата само на един продукт в организма може да се появи дефицит на други важни вещества.
А и не всеки може да оцени по достойнство вкуса на овесените ядки, сготвени с вода, без добавена захар или сол. Иначе един от плюсовете на диетата е, че ако се спазва както трябва, се губи по килограм дневно.
Тя не трябва да се спазва повече от една седмица. През тези седем дни единственото разрешено за консумиране е овесена каша, приготвена от овесени ядки, попарени с вряла вода. Овесената каша се яде в неограничено количество, пие се вода и зелен чай без захар. След втория ден е разрешена и консумацията на една зелена ябълка дневно.
Можете да се подложите и на по-щадящ вариант на диетата – като съчетавате овесената каша с плодове, които не съдържат нишесте – круши, портокали, грейпфрут, зелени ябълки, а също така кисело мляко с един процент масленост и мед.
Коментари