gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с кафе

Диета с кафе

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Диета с кафе

Ако сте любители на кафето, това ще ви помогне в спазването на диетата с кафе, която ще извае фигурата ви, без да ви лишава от любимата ви напитка.

Сутрешното кафе ускорява обмяната на веществата и само благодарение на това губите около двеста калории. Ароматната напитка намалява апетита.

Само една чаша кафе дневно осигурява двадесет процента от необходимостта на организма от витамините от групата Р. Кафето съдържа полезни органични киселини и антиоксиданти.

Енергийната стойност на кафето е съвсем ниска – девет калории в сто милилитра. Можете да опитате разтоварващ ден само с кафе. За целия ден трябва да пиете минерална вода и кафе.

Диета с кафе

Кафето обаче не бива да е подсладено, без добавки от мляко или сметана. Един такъв ден ще ви лиши от един излишен килограм от теглото ви.

Можете да отслабнете и със седмична диета с кафе, от която ще изгубите шест-седем килограма. Не се консумира захар, а солта се намалява до минимум.

Кафето трябва да е натурално, от смлени зърна, а не инстантно. Всяка порция трябва да се приготвя непосредствено преди консумация. През деня трябва да се изпиват два литра вода.

Менюто включва закуска от кафе и една препечена филийка. На обяд се консумира голяма салата, в която може да се добавят варени яйца или варено месо. С обяда се консумира и кафе.

Вечерята е печено месо или риба, салата и вода. Друг вариант на вечерята е плодова салата.

Според лекарите не трябва да се изпиват повече от три чаши кафе дневно, тъй като излишъкът от кофеин оказва негативно действие върху нервната система.

Той може да предизвика главоболие и световъртеж. Честата консумация на кафе води до зависимост, от която трудно можете да се отървете. Когато пиете кафе, винаги изпивайте чаша вода.

Кафето действа на организма обезводняващо и изсушава лигавицата на стомаха. Кафето предизвиква тъмен налеп по зъбите, затова трябва да чистите зъбите си след всяка изпита чаша.

Диетата с кафе не се препоръчва при заболявания на сърдечносъдовата система и бъбреците, а също така при хипертония и язва на стомаха. Не си струва да пиете кафе, ако имате повишена нервна възбудимост или страдате от безсъние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest