Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Годината на Дракона се посреща пищно

Годината на Дракона се посреща пищно

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Годината на Дракона се посреща пищно

Посрещането на Новата година – годината на Дракона, трябва да бъде пищно, за да бъде късметът с вас през цялата следваща година. Драконът обича лукса и изобилието.

На празничната маса трябва да има само пресни продукти. Духът на Дракона ще се впечатли от разнообразието в ястията на трапезата, както и на красивия им вид.

Гостите ще са изненадани, ако част от ястията се приготвят пред тях. Добре е ако на разположение има подвижно барбекю, което да позволи приготвянето на сочни пържоли пред гостите.

Ястията фламбе са препоръчителни за Новогодишната нощ, тъй като стихията на Дракона е огънят, въпреки че покровителят на 2012 година е Водният Дракон.

Колкото по-малко е обработена топлинно храната, толкова повече късмет ви очаква през годината на Дракона. Препоръчва се изобилие от пресни салати.

Задължително на масата трябва да присъства десерт от тиква. Оранжевият цвят е цветът на Дракона. Запечени парчета тиква с мед са подходящ десерт.

На новогодишната маса Драконът очаква да има различни видове риба. Не са допустими рибите от консерви. В годината на Дракона се сервира само храна, приготвена преди няколко часа, не преди дни.

За да е достатъчно пищно посрещането на Новата година, за всеки от гостите трябва да има подарък, макар и съвсем символичен. Масата се украсява пищно.

Пищни украшения да има и по дамите, които празнуват Новата година. Драконът обича скъпоценните камъни и благородните метали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest