Английската закуска е един от националните символи на Великобритания. Много заведения по света предлагат традиционна английска закуска. Тя се състои от яйце, бекон, кренвирши, гъби, домати и английски чай.
За да приготвите традиционна английска закуска, са ви необходими 2 яйца, 1 кренвирш, 2 парчета тънко нарязан бекон, 3 печурки, 1 домат, 1 филийка хляб.
Кренвиршът, разрязан на две, беконът и доматът, нарязан на кръгчета, се запържват. Гъбите се запържват отделно. Яйцата се пържат на очи. Филийката се препича.
Всички съставки се събират в една чиния и към тях се сервира кетчуп. В порцеланова чаша се сервира силен английски черен чай.
Френската закуска е доста по-скромна в сравнение с английската. Тя се състои от една чаша кафе, кроасан или филийка, намазана с масло и сладко.
Французите предпочитат да мажат върху хляба ягодово или кайсиево сладко. Кроасана, който е празен или със сладко, се топи в кафето и върху него също може да се намаже сладко.
Американската закуска е много хранителна. Тя се състои от портокалов сок, сандвич, палачинки с кленов или плодов сироп, и корнфлейкс или овесени ядки с мляко.
За да приготвите малки американски палачинки, са ви необходими 150 грама брашно, 2 чаени лъжички бакпулвер, 300 милилитра прясно мляко, 2 яйца, 230 грама масло.
Брашното и бакпулверът се смесват, добавя се млякото, след това и яйцата и всичко се разбива до еднородно тесто. Пържат се в горещо масло палачинки с диаметър десет сантиметра.
Редят се една върху друга в чиния и се поливат обилно с мед, кленов или плодов сироп.
Коментари