Gotvach.bg»Статии»Диети»Режим за качване на килограми

Режим за качване на килограми

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Режим за качване на килограми

Ако искате да напълнеете, това може да се стори странно на много хора, но понякога нуждата от допълнителни килограми е предизвикана от необходимост, свързана със здравето.

Ако отслабвате, без да сте променили начина си на живот, задължително трябва да посетите лекар. Отслабването без причина може да е сигнал за сериозно заболяване.

Но ако проблемът не е заболяване, а просто искате да наддадете някой и друг килограм, за да изглеждате по-добре, променете начина си на хранене.

Не е задължително да започнете да се храните с каквото ви падне с надеждата да напълнеете. За да качите килограми, трябва да подобрите апетита си и да промените менюто си.

Режим за качване на килограми

Стимулирайте апетита си. Преди всяко хранене пийте плодов или зеленчуков сок. Хранете се не по-малко от пет пъти дневно, през равни интервали.

Не допускайте появата на чувство за глад, тъй като усилията ви ще пропаднат. В момента, в който все пак огладнеете, веднага хапнете нещо, за да се заситите.

Задължително почивайте следобяд поне петнадесетина минути. Ако имате възможност, полегнете след хранене, за да може организмът ви на спокойствие да усвои храната.

Наблегнете на белтъчините и въглехидратите в храната. Консумирайте месо, риба и яйца. Всеки ден консумирайте високо маслена извара, пийте пълномаслено прясно мляко с мед или сладко.

Консумирайте бял хляб, макарони, картофи, захар, мед и всичко сладко. Пийте по два-три литра течности дневно. Това може да е както вода, така и чай с мляко, кафе с течна сметана и сокове.

За закуска яжте овесени ядки с мед и орехи или извара със сушени плодове. Може да хапнете сандвич с масло и кашкавал и две чаши какао.

Втората закуска е сок, сандвич със салам и чаша кисело мляко със захар, мед или сладко. Обядът е салата за събуждане на апетита, гъста супа с месо, печено месо или риба с пюре или макарони.

Следобяд хапнете салата от плодове със сметана. Вечерята е омлет с шунка, две чаени чаши мляко с мед, а преди лягане изяжте една ябълка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest