gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Подходящо меню за шведска маса

Подходящо меню за шведска маса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Подходящо меню за шведска маса
Красива кръгла подложка за маса от PVC - 38 см-36%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Красива кръгла подложка за маса от PVC - 38 см
7.00 лв.
4.50 лв.
Виж ››

Шведската маса вече е много популярна и у нас. Това е наистина практично решение за сервиране, особено когато трябва да се обслужват повече гости наведнъж. Друго предимство на шведската маса е, че тя предлага голямо разнообразие от ястия, което гарантира, че нито един гост няма да остане разочарован.

Освен това, гостите се обслужват сами, което също не е за подценяване. Ако ви предстои официално събитие и се чудите как да организирате почерпката на гостите, шведската маса е едно от най-добрите решения.

Тук ще ви предложим някои идеи, които могат да ви улеснят в избора на меню за предстоящото парти.

Сандвичи

Сандвичите са чудесен вариант защото първо, се приготвят лесно и второ, дават изключителни възможности за проява на творчество при украсата им. Има безброй много варианти за приготвянето на сандвичи, но не забравяйте да уважите и гостите, които са вегетарианци.

Плата със мезета

Подходящо меню за шведска маса

Това е също нещо, което ще се хареса на голяма част от гостите. Трикът при поднасянето им се състои в това, продуктите да са нарязани в различни и атрактивни форми.

Рулца

При тях също има голямо разнообразие. Трябва да изберете плънка и външна основа, в която да увиете плънката. Ако външната обвивка е от месо, например шунка, добре е плънката да бъде вегетарианска и обратно.

Сладки

Вашата шведска маса няма да има завършен вид, ако не помислите и за десертите. Дребните сладки са много подходящи. Можете да използвате различни видове, например шоколадови, ореховки и диетични.

Плодове и зеленчуци

Те са задължителен елемент. Зеленчуците е добре да са във вид на разнообразни салати, докато плодовете могат да бъдат и цели, в зависимост от големината им. Можете също така да използвате красиво нарязани плодове като декорация към блюдата с десертите.

Кремове

Кремовете на шведската маса се сервират най-често във красиви чаши. Украсата им също трябва да бъде достатъчно атрактивна.

Подреждането на шведската маса е много важно. Обърнете внимание на сервизите в които ще сервирате отделните ястия, те трябва да си подхождат. Важно е също и красиво да подредите различните блюда. Постарайте се гостите да имат лесен достъп до всяко едно от тях.

И накрая, една лесна рецепта за ефектен десерт:

Пържени банани

Бананите се разполовяват по тяхната дължина и се поръсват с лимонов сок, захар около 2 с.л. и малко ром. Престояват около 30 минути, след което се овалват в панировка, приготвена от 100 г брашно, 50 гр. нишесте, 1 ванилия, 2 с.л. олио, 1 яйце и 120 мл прясно мляко. Пържат се в сгорещена мазнина, отцеждат и се поднасят поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest