Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вреди от прясното мляко

Вреди от прясното мляко

DesislavaDesislava
Новак
217
Прясно Мляко
Масивно широко канче - млековар - 900 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивно широко канче - млековар - 900 мл
22.50 лв.

Какви са някои от проблемите с млякото?

Производство: По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони. Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те редовно се инжектират и с антибиотици.

С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е добре за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции. Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото.

Преработка: Млякото е естествено стерилно, когато излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него.

Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от нас забравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото.

Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.

Хомогенизация разбива глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D може да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, когато се използва в по-големи количества.

В действителност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците. Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите.

Мляко

Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.

Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, поради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние може да се развива в утробата, защото майката получава повече добавки с D2.

Ветеринарно-санитарните условия и ефекти: алергиите към мляко и млечните продукти са изключително често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми.

Консумация на млечни продукти е свързан с течащ нос, чести настинки, бронхити, ушни инфекции, които са с наднормено тегло, храносмилателната дистрес, чревни разстройства, и огнища по кожата. В допълнение консумацията на мляко, влошава астмата и дихателните нарушения.

Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкова ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезно за деца, с гърчове).

Откъде тогава да си набавим калций? Отговорът на този въпрос е съвсем прост. Листните и тъмно зелените зеленчуци са отличен източник. Други хранителни източници на калций, както и допълнителни минерали, включват боб, ядки, морски зеленчуци, и сусамени семена. За тези, които не са вегетарианци, калций се намери в цялата риба с кости като сардина и меките рачешки черупки.

За добро хранене, без млечни продукти, можете да включите прясно нарязан магданоз, при всяко хранене или винаги да имате нещо тъмно зелено на масата, включително броколи, зеле, рукола, или кресон, използвайте боба редовно, пилешкото, телешкото или рибни кости, за да се запаситите с този витамин. Добавете също морски зеленчуци, печен и смлян сусам, ориз или ечемик, подправки и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Симеон
Симеон
Щом пастьоризираното мляко е вредно, а по магазините е само такова, то тогава си взимайте домашно прясно мляко...от някой на село който гледа животни. Все някой има който да гледа животни. Взимате си чисто домашно прясно мляко, директно изцедено от кравата, и у вас само си го преварявате. Като го преварите няма да има никакви бактерии в него. Нито живи нито мъртви. Едно време така са пиели прясно мляко хората и са живеели до дълбоки старини...прясно мляко от кравата, преваряват го и е готово. А някои даже не са го и преварявали. И имате чисто без бактерии натурално прясно мляко с всичките витамини и полезни свойства в него. Помнете, бъдещето е назад към природата!
04.12.2015 14:44
5
2
Фокси
Фокси
Не мога да повярвам колко необразовани хора има по темата !
Аргументи на деца в началното училище.

Браво за темата, всичко е истина.

За тези, които "не вярвате" мислих да ви постна едно клипче, но явно не може, за това който иска да погледне малко по далеко от носа си може да напише " Удивителната истина за млякото" в тюбето. :)
10.11.2014 19:43
1
4
оня с коня
оня с коня
Хора, това е самата истина - млякото навлиза дълбоко в ежедневието ни през средновековието, когато храната е кът. Разберете, че е една от най-евтините храни - така погледнато само крава и трева за кравата са ви нужни. Ударението пада в/у евтино! Човекът е единственото животно, което приема мляко в зряла възраст. Природата ако е искала щяхме да сучем и на 30 години...
01.03.2014 07:40
5
5
Зойка
Зойка
Беше ми чудно как ЕС ще си прабута подобиятя на мляко, сега вече зная, с подобни статийки и сега няма да се търси начин да се подобри качеството на млякото, а да се замени с разни други.
02.11.2013 00:42
5
1
жужа
жужа
Изпитала съм го на собствен гръб. млякото е опасна храна , освен за малките деца, то възрасните трябва да го избягват, кое животно в природата суче като порасне, аз щом ям прясно мляко и не се чувствам добре, не е трудно пробвайте да не го ядете 10 дни и сами ще забележите промяната
31.10.2013 09:16
3
6
кали
кали
Стига с тия простотии!Да, сигурно има нещо вярно в статията с лечението на заболяванията при животните.Който го е писал дали се е замислил , че това е храна приемана още с раждането на което и да е живо същество.Значи ,няма да предпочитам домашното мляко , а това продавано в търговската мрежа и толкова е посиняло от вода и подобрители та е бледо подобие на прясно мляко!Стига ни хвърляхте на черешата!!!!!
30.10.2013 09:30
5
1
gazela000
gazela000
Не се вманячвай на темата зеленчуци
26.10.2013 18:54
6
Йоанна
Йоанна
Браво! Време е повече хора да научат истината за млякото!
Дори Ванга е казала,че млякото е отровно!
25.10.2013 19:57
4
7
1
Покажи всички подкоментари
noname
noname
Изключително неграмотно написано/преведено без грам разбиране и с тежко късогледство. Истината може и да е някъде там, но това е само 20% от тази "истина".
27.03.2013 16:35
7
1
Вида
Вида
Поредната статия в нета ,която ни подготвя да си приготвим парички за калций, протеин и други минерали и витамини на на таблетки.С нетърпение чакам да видя коя фирма ще изскочи с оферта за химически заместител на млякото .Срамота е в Готвач бг. да се пускат статии срещу натуралните храни (колко са натурални на пазара е друг въпрос )и да ни убеждават ,че меките рачешки черупки са по полезни от една чаша домашно мляко .
27.03.2013 16:11
11
1
Костадин
Костадин
Можете ли да ми кажете, от кой пръст си я изсмукахте тази статия? Някои неща сами по себе си са верни, но цялата статия е пълно безумие. Веганите, които дрънкат, че млякото отнемало калция от костите, може ли да ми отговорят на един въпрос? Откакто се помня консумирам мляко и млечни продукти, ако млякото отнемаше калция, трябваше да съм в гипсово корито в момента. А аз не съм, как така? Нещо повече, през 28-годишния си живот никога не съм чупил кост в тялото си.
27.03.2013 15:26
5
Jikito
Jikito
Авторът май е виждал мляко само на щандовете в големите вериги!За негово сведение аз съм пил мляко от бакърчето до преди година-две!200см без 5, на 105кг съм и не знам откъде се влиза в болница!По-голяма простотия не бях чел във виртуалното пространство!
27.03.2013 15:22
3
1
Покажи всички подкоментари
Иван
Иван
Пиите Кока Кола тогава!!! Откачалки, че и има такива които ви се връзват на статиите.
27.03.2013 15:21
5
Иван
Иван
Понякога пишете и публикувате откровени глупости. Че в магазините млякото е пълна химия е едни, ама за натуралното да ми казвате, че е едва ли не отровно бая ви хлопа дъската.
27.03.2013 15:15
4
Lil
Lil
Статията е пълна глупост!
Наистина ли мислите,че прясното мляко е вредно?
Баба ми е на 92 години и редовно пие прясно мляко.За нея,за мен и за дето ми,няма нищо по-вкусно и полезно от млякото!
Аз на статистики не вярвам.Гледам как протича живота около мен и си правя сметка какво е вредно и какво-не.
26.03.2013 17:43
3
Кирил Костов
Кирил Костов
Кой е източникът на тези твърдения, никъде не е посочен? На какви изследвания се базират твърденията за увреждане на бъбреци, очи и т.н.?
Не се заяждам, но из нета е пълно с какви ли не статии без покритие. Тази поднесена в този и вид е точно такава.
25.03.2013 16:14
4
мариана
мариана
То както е тръгнало май на фотосинтеза трябва да минем.Да не е мляко,месо също,че животните ги били тъпчели с нещо,треволяци и плодове пък с пестициди...Я си яжте каквото ви харесва,да не сме крави и магарета,че да се тъпчем само с треволяци и сурова храна.Уффф от толкова акълии.
29.05.2012 05:26
1
Доротея
Доротея
Райна,има перфектни заместители на прясното мляко. Соево, оризово, бадемово и т.н. Млякото е създадено от природата за храна на бебетата, не за отрасналите вече индивиди. Никое животно в природата не продължава да пие мляко след определена възраст. Това, че млякото доставяло калции за здрави кости е глупост, защото както го доставя, така и го извежда от организма ни. С порастването, организмът ни губи ензима нужен за обработване на млякото. Още, за да обработи аминокиселините от млечния, животински протеин,(които са с високо съдържание на сяра и повишават киселинността в стомаха) тялото ни има нужда да направи средата неутрална и за това използва калции от костите ни. Т.е ефекта е нулев, ако не е и по-лош. Така, че като цяло дори и без хормоните и антибиотиците, млякото не е чак толкова добра храна за нас.Включително и неговите производни - сирене, кашкавал, кис. мляко. Много по-добър източник на калций са спанака, броколите, боба.
24.05.2012 00:21
4
Гост
Гост
Райне,яж каквото ти душата иска и хич да не ти пука от подобни писания!
03.05.2012 21:27
гина
гина
мерси за статията
03.05.2012 13:58