Последствията от неправилното хранене
The consequences of poor nutrition
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Последствията от неправилното хранене

Последствията от неправилното хранене

Последствията от неправилното хранене
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.
Виж ››

Понякога индикациите, че нещо не е наред идват много късно – чувстваш се добре, енергичен си, имаш настроение за всичко. съвсем неочаквано се появяват и проблемите като главоболие, постоянна умора, кръвотечение от носа, повишаване на кръвното налягане, постоянна смяна на настроенията, доста често и отпадналост.

След това всеки от нас започва да се притеснява и решава да посети своя лекар, за да разбере какво се случва с него. След изследвания, пациентът вижда, че нивото на кръвната захар не е в нормата, кръвното „скача” и цялото това притеснение и изживяване, заради факта, че се храни неправилно.

Докато разберете причината за лошите резултати, минава още време и притеснението все повече се покачва.

Всичко това се получава от поемане на каквито и да е храни в каквато и да е обстановка, по което и да е време – по много, когато искаш, без изобщо да се замисляш, че и организмът трябва да има думата в някои ситуации. Липсата на контрол е тази, която ни довежда до вратата на лекарския кабинет и която ни е причинила тези симптоми.

От тази липса страдат над 2 млн. българи. Последиците от затлъстяването вследствие на неправилното хранене са ясни и тук вече не говорим за проблема „нямам идеална фигура” или „не бих излязъл така на плажа”.

Става дума за последици, които са опасни за живота ни – инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт, диабет, хипертония.

Неправилното хранене не включва само висококалоричните храни, които повечето хора обичат и хапват доста често. Става въпрос за качеството на храната, с която се храним и това по кое време на денонощието го правим.

Не угаждайте на себе си всеки път, особено за неща, които няма да донесат никакви хранителни вещества на организма ви, а само ще заситят фалшиво глада. Ограничете си и си създайте режим, последствията от безконтролността, за каквото и да се отнася, са страшни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest