gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бира при камъни в бъбреците?

Бира при камъни в бъбреците?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Бира
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Камъните в бъбреците могат да се открият случайно, когато не предизвикват никакви оплаквания на рентгенова снимка на коремната област или при ултразвуково изследване на коремните органи. В преобладаващата част от случаите обаче заболяването се открива по повод на характерни оплаквания от страна на пациента.

Хората, в чиито семейства има болни от бъбречно-каменна болест, са изложени на много по-висок риск от образуване на бъбречни камъни и развитие на оплаквания. За тях е препоръчително правенето на редовни профилактични прегледи.

Най-важната предпазна мярка, която може да се предприеме срещу появата на камъни в бъбреците, представлява приемът на обилно количество течности (над 2.5л/24ч.), като количеството е значително по-важно отколкото състава на водата. Този фактор поставя бирата на едно от челните места, като средство за предпазване и лечение, тъй като по-голямата част от състава и представлява вода. Преди въвеждането на определен режим обаче, е задължителна консултацията с лекар.

Рецепта с бира при камъни в бъбреците

Необходими продукти: 2 бири, босилек (сух или зелен), около една шепа.

Начин на приготвяне:

Болки в бъбреците

Босилекът се слага в бирата. Поставя се на котлона. Оставя се да ври, докато половината бира не се изпари. Получената смес се изпива за ден – половината сутрин, а другата вечер. Следват 24 часа почивка и процедурата се повтаря отново.

Като цяло, бирата може да помогне за предотвратяване на калциевите отлагания, а те са тези, от които се образуват камъните в бъбреците. Ако вече е прекалени късно за предварително предпазване и вече имате такива камъни, бирата отново идва на помощ.

Едно от най-честите предписвани лекарства при такива проблеми са червени боровинки. Малко известен факт обаче е, че бирата има абсолютни същите свойства - разширява тръбите, така че камъка да излезе от тялото възможно най-безболезнено.

Разбира се, трябва да сте наясно, че прекомерната употреба на бира също не е във ваша полза. Даже може да доведе до точно обратните на желаните резултати - наддаването на тегло и липсата на активност ще ви направят по-податливи на образуването на камъни.

Когато почувствате дори най-малка индикация за бъбречно неразположение не се колебайте да потърсите лекарска помощ, както и алтернативни методи за лечение, за да не се стигне до по-сериозен проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#184086
И аз така изкарах едно доста голямо камъче с топла бира.Първите пъти,не е приятна,но се свиква :)
1
0
Мариела Христова
Тук мога да добавя, че бирата наистина помага много.Лично съм пробвала с прием на топла бира( колкото по топла, по-добре), защото разширява пикочните канали и улеснява излизането на камъни.Изпитано от мен и съм изкарала 3 камъка по този начин.
3
1