gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пърженото уврежда колкото хепатит

Пърженото уврежда колкото хепатит

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Пърженото уврежда колкото хепатит
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Доскоро най-голямата грижа на любителите на бързите закуски и мазните хамбургери бяха стотиците калории, които любимите им храни доставяха на организма. Лошата новина е, че не само талията ви ще пострада при редовна консумация на този вид храни.

Резултати от изследване върху вредните хранителни навици бяха представени от д-р Дрю Ордън в телевизионното шоу „Докторите“, където беше поканен да представи новата си книга. Според твърденията на д-р Ордън консумацията на вредни пържени храни може да окаже същото пагубно въздействие върху черния дроб, каквото оказва заразяването с Хепатит.

Може би една от най-вредните, според експерта, храни са пържените картофки. „Известно е, че при приготвянето на пържени картофки се добавя сол и се използват големи количества мазнина. Това, което не знаете е, че се добавя и захар. Защо се добавя захар – защото така стават златисти и хрупкави“, разкрива д-р Ордън.

Пърженото уврежда колкото хепатит

Други храни с пагубно въздействие са пърженото и панирано пилешко, както и хрупкавите лучени кръгчета. „Количеството на мазнини и наситени мазнини причиняват увреждане известно като мастна инфилтрация на черния дроб“, допълва специалистът.

Промените в нивата на чернодробните ензими, които настъпват в следствие на редовната употреба на бургери или пържени картофи са подобни на тези, които се наблюдават при хепатит. И в двата случая рискувате чернодробна недостатъчност.

Не си мислете, че ако отидете в ресторант за бързо хранене и си поръчате храна, риск за здравето ви не съществува. Няма единни правила за приготвянето на ястия в този тип ресторанти. Известно е, че много от тях използват химикали за да направят храната по-привлекателно на външен вид и да подобрят вкуса й.

„Известно е, че някои вериги за бързи закуски добавят в пресните салати пропилен гликол, което на практика е антифриз, за да запазят свежия й външен вид“, продължава с шокиращите си разкрития д-р Дрю Ордън - “И въпреки че, както казват хората – малко антифриз няма да навреди никому, ако сте вкъщи не бихте го използвали за дресинг, нали? “

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest