gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Алкохол при високо кръвно

Алкохол при високо кръвно

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Алкохол

Известно е, че консумацията на алкохол може да покачи кръвното налягане. Изпиването на над 100 милилитра твърд алкохол временно покачва кръвното налягане до опасно ниво.

Редовното пиене на повече от две-три малки може да доведе до сериозни последици. Само с намаляване на количеството алкохол, което изпиват, хората с високо кръвно налягане могат да свалят нивото му.

Алкохолна злоупотреба

Ако имате високо кръвно, избягвайте консумацията на твърд алкохол в голямо количество. Според специалистите може да се консумира алкохол в ограничено количество, ако страдате от високо кръвно.

Високо кръвно

Те съветват мъжете на възраст до 65 години да консумират не повече от 100 милилитра твърд алкохол на ден. За същата възрастова категория важи ограничението и за бира – не повече от 800 милилитра бира и не повече от 400 милилитра червено вино. Неспазването на тези ограничения може да доведе до проблеми, свързани с кръвното налягане.

Бира

Мъжете над 65 години, както и жените във всяка възраст не трябва да консумират повече от 45 милилитра твърд алкохол дневно. Ограничението за червеното вино е 200 милилитра, а за бирата – 350 милилитра. Въпреки че малко хора спазват тези ограничения, особено при празнуване в голяма компания, всеки трябва да мисли сам за здравето си.

Хората, които страдат от високо кръвно налягане, трябва да знаят и че редовната консумация на алкохол води до качване на килограми, тъй като алкохолът е калоричен.

Увеличаването на килограмите само по себе си може да доведе до покачване на кръвното налягане. А ако човек страда от хипертония, качването на килограми няма да му се отрази никак добре.

Ако страдате от високо кръвно налягане и пиете хапчета, за да се справите с този проблем, трябва да знаете, че много от тези медикаменти не могат да се съчетават с алкохол.

Специалистите препоръчват на хора, които са млади, но имат проблеми с кръвното налягане, да внимават с консумацията на алкохол.

Разбира се, в компания може да се изпива по чашка, но трябва да се внимава много, за да не се стигне до влошаване на проблема с кръвното налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Потребител#180192
Нитроглицерин е по-добре!!
0
0
Албена Асенова
Педесет грама концентриран алкохол е достатъчен,не повече за смъкване на нивото на кръвното налягане.Той действа като бързо разширява и отпуска кръвоносните съдове.
0
2
Потребител#180192
Къв алкохол, кви "специалисти" бе?? Алкохолът е винаги вреден!! Количеството, което трябва да се пие на ден е НУЛА !!
1
1
мухльо
мухльо
14.07.2015 14:13
Един ден няма да има нужда да го смъква !!!!!!
4
2
Руди
Руди
19.02.2015 21:31
Всичко е относително, при мен една ракия смъква кръвното!
10
2