Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Идеи за зеленчукови фрешове

Идеи за зеленчукови фрешове

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Идеи за зеленчукови фрешове

Зеленчуковите фрешове са полезни за организма и могат да се пият на гладно. Тогава ефектът им е още по-голям. Зеленчуковите фрешове са полезни за предпазване от много заболявания, защото съдържат много полезни вещества и витамини.

Вижте вкусни идеи за зеленчукови фрешове!

Фреш от зеле

Фрешът от зеле не е много вкусен, но след като се смеси с малко сок от моркови и 1 супена лъжица сок от магданоз, се получава вкусна комбинация.

Фрешът от зеле съдържа витамини Е, К, РР и D, както и витамин С. Зелевият фреш е полезен при язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при гастрит с ниска киселинност на стомаха, при заболявания на далака и черния дроб.

Фрешът от зеле подобрява обмяната на веществата и изчиства организма от шлаки и токсини. Фрешът от зеле не се препоръчва при заболявания на бъбреците и на червата.

Фреш от магданоз

Фрешът от магданоз съдържа много полезни вещества, но не се препоръчва консумацията на повече от 1 супена лъжица дневно, защото той е много концентриран.

Зеленчукови Фрешове

Фреш от моркови

Фрешът от моркови се смята за един от най-полезните. Той съдържа витамините С, В, D и Е, а освен това съдържа каротин, който се превръща във витамин А в организма.

Фрешът от моркови подобрява зрението, успокоява нервите и е полезен за сърдечно-съдовата система. Фрешът от моркови може да се смеси със сок от ябълки или сок от целина и се получава много вкусен плодово-зеленчуков коктейл.

Фреш от краставица

Фрешът от краставица е богат на минерални соли, той съдържа калий, калций, натрий и фосфор. Фрешът от краставица е перфектен диуретик. Той подобрява паметта, полезен е при тежка физическа работа, подобрява състоянието на зъбите и венците, запазва свежестта на кожата.

Не се препоръчва да се пият повече от 150 милилитра сок от краставица на ден. Той е много концентриран и може да се разрежда със сок от домати, както и с фреш от моркови.

Различни Фрешове

Фреш от цвекло

Фрешът от цвекло е много полезен, но не трябва да се консумира в чист вид – препоръчва се смесването му със сок от моркови. Фрешът от цвекло съдържа желязо и фолиева киселина, а също така и йод. Сокът от цвекло се оставя в хладилника за 2 часа, преди да се консумира, като се маха образувалата се пяна.

Вече знаете какви зеленчукови фрешове да пиете за здраве. Вижте също рецепти за:

- смутита;

- детокс напитки;

- кои са полезните зеленчукови сокове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest