Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ефектите от винолечението

Ефектите от винолечението

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Пиене на Вино
Чугунен тиган с капак - 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
75.00 лв.

Множеството полезни свойства на червеното вино са познати още от древни времена. Древните гърци са го използвали като антисептично средство, а в ръкописите си Хипократ го описва като тонизираща и здравословна напитка.

Многобройните научни изследвания потвърждават, че виното е една от най-полезните за здравето напитки. Полезността на питието се дължи на съединението ресвератол – то неутрализира свободните радикали.

Малките количества вино могат да въздействат благоприятно на организма и да се борят срещу много здравословни проблеми.

1. Намалява нивата на холестерола с 9%;

Вино

2. Предпазва от инфаркт и инсулт – благодарение на полифенолите се запазва гъвкавостта на кръвоносните съдове;

3. Червеното вино се пие като профилактика срещу диабет и анемия - то пречиства кръвта и регулира нивото на захар в организма;

4. Неутрализира инфекциите – според данни от научно изследване, 14 чаши вино на седмица намаляват риска от появата на вирусни инфекции с 40%;

5. Действа диуретично;

6. Увеличава физическата издръжливост;

Червено Вино

7. Стимулира метаболизма и помага при отслабване – в червеното вино има съставки, които потискат растежа и узряването на мастните клетки;

8. Забавя стареенето, благодарение на съдържащия се в него мелатонин;

9. Бори се срещу възпаления на стомашно-чревния тракт;

10. Предпазва от инфекции на дихателните пътища;

11. Препоръчва се при хронични неврози;

Преди време френският лекар Серж Рено съобщи, че инфарктите във Франция са с 40% по-малко от тези в САЩ. Причината била, че французите консумирали по-големи количества и по-качествено вино.

Лекарите от медицински център "Сидърс-Синай" установиха, че виното понижава нивото на естрогена и намалява риска от появата на ракови клетки.

Според изследване на учени от Навара, пиенето на вино намалява риска от появата на депресия. Изследването доказа, че от 5 до 15 грама вино на ден намалява заплахата от поява на депресия с една трета.

Червеното вино е по-полезно от бялото, защото се приготвя от цели плодове и съдържанието на полифеноли в него е по-високо. Бялото вино помага при цистит и пиелонефрит. Леките бели вина като шампанското укрепват сърдечната дейност и стимулират кръвообращението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest