gotvach.bg»Статии»Кулинария»Да премахнем миризмата от изгоряло

Да премахнем миризмата от изгоряло

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Да премахнем миризмата от изгоряло
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Миризмата на изгоряло, носеща се из кухнята и домът ни, е изключително дразнеща и неприятна. Ако не бъде премахната, тя може да повлияе на работата и ежедневието ни.

Първата стъпка към премахване на миризмата, е да се определи нейният източник. Ако обаче не успеете да го откриете, то имайте предвид, че той може да е изчезнал, но миризмата се е просмукала във плоскостите. Поради това се налага старателно да почистите всичко с разтвор от сода за хляб.

За да се премахне напълно миризмата на изоряло обаче са нужни няколко стъпки. Първо се изпират всички завеси. Подовете се измиват, след което се изпират и всички столове и дивани.

Да премахнем миризмата от изгоряло

След това се кипва вода за около час, в която е поставена кора от портокал или лимон. С тази вода отново се измиват подовете.

Да премахнем миризмата от изгоряло

Миризмата на изгоряло обикновено се появява, когато загорим мляко. За да не става това то трябва да се вари в тенджера с по-дебело дъно. То загаря най-малко в бакърена тенджера, предварително изплакната със студена вода.

Добре е всяко домакинство да разполага с отделна тенджера за мляко, защото горещото мляко има свойство да поглъща всяка миризма.

Ако все пак млякото загори, то не се бърка, а щом заври, веднага се прехвърля в друг съд. Така ще избегнете дъха на изгоряло.

За да премахнете миризмата на изгоряло от съдовете, в които е било млякото, то ги изкиснете във вода и пресята пепел.

Ако млякото ви има вкус на изгоряло, то това може да е поправи, като му се добави малко сол. Съдът с него пък трябва да се постави в по-голям съд със студена вода.

Мирисът на изгоряло мляко върху печката е неприятен и се разпространява бързо из целия дом. За да се избегне това, млякото се покрива с влажен вестник, който се напръсква отгоре с оцет. Той има способността да погълне напълно неприятната миризма.

Друг вариант за премахване на миризмата е да се кипне тенджера с оцет. Поставянето на напоени гъбички с оцет в ъглите за няколко часа също е вариант. След това е добре да се запалят ароматни свещи, за благоухание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest