Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Потвърдено! Ракията е полезна за здравето

Потвърдено! Ракията е полезна за здравето

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Ракия от дюли
Декантер (гарафа) за уиски и ракия - 950 мл
Качество без компромис:
Декантер (гарафа) за уиски и ракия - 950 мл
23.00 лв.

Учените доказаха, че умерената консумация на ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол.

Медицинското изследване потвърди общественото убеждение, че ракията е лековита и полезна за здравето.

Според специалистите умерената консумация на ракия влияе благоприятно върху кръвното налягане.

Пиейки редовно ракия, хората по-рядко боледуват от сърдечни болести и не страдат от високо кръвно налягане.

Една чаша от този алкохол има силата да лекува възпаленията на вътрешните стени на кръвоносните съдове, в които се намират мастните натрупвания.

Спукването на тези натрупвани може да доведе до инфаркт, а също и до образуването на тромби.

Обратният ефект на ракията се появява, ако този алкохол се употребява дългогодишно и в големи количества.

Тогава кръвното налягане се повишава и се стига до удебеляване на сърдечния мускул и хипертония.

Страдащите от язва и хроничен гастрит знаят, че глътка отлежала гроздова ракия на гладно сутрин облекчава силните болки.

50 милилитра ракия дневно се препоръчва и при хора с високо кръвно налягане.

Известни са и свойствата на ракията да помага при зъбобол, зачервено гърло, болежки в гърба и т.н.

Компрес с ракия върху гнойна рана веднага се справя с възпалението.

Лекарите съветват ракията, която консумирате, да е до 40 градуса, а количество ѝ не трябва да надвишава 50 грама през вечер или две.

Иначе казано – може да си позволите по едно малко питие 3 пъти в седмицата.

Ако консумирате хубава, качествена ракия в умерени, нормални количества, то тогава алкохолът може да бъде помощник на вашето здраве.

Качеството на ракията зависи от качеството на изварявания материал.

Ракията може да се свари от всичко, което съдържа захар и ферментира.

Предпочитаните плодове, от които се прави ракия, са сливи, кайсии, ябълки, круши, череши и грозде заради високото си съдържание на захар.

След първата чаша ракия разширените съдове започват да се стесняват и това увеличава топлоотдаването.

Българският държавен стандарт изисква минималното алкохолно съдържание в обикновените и отлежалите ракии да е поне 36 градуса.

Виж кои са най-добрите мезета за ракия и как се прави хубава греяна ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
47
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
86281
86281
ами то като почне човек с една малка то става 1 лт тогава кво правим?
17.03.2016 12:27
1
2
дедо
дедо
За аперитив 50мл.хранене+ парче морска риба и за капак 250мл.червено вино са идеалната пропорция за нормален живот.Но ракията и виното домашно производство и то грозде!?
30.06.2015 07:00
4
1
ЯНА ЯНЧЕВА
ЯНА ЯНЧЕВА
Да! ракията е полезна.
ПРИМЕР - Баща ми е с инсулт от 12 години. Всяка вечер му давам по 50 грама ракия и не вдига кръвно и не прави гърчове. А имаше период когато реших да не му давам и той получаваше гърчове, в следствие на високо кръвно, което беше вдигнал.Сега е добре, сърцето му е здраво, макар, че с парализирана дясна страна.
07.04.2015 17:32
7
руди
руди
Сега няма такива чаши, половинка на ден и доктора стои далеч от мен!
21.02.2015 21:15
8
златка
златка
Наистина е полезна
Баба ми пийваше всеки ден по 50 грама и живя до 97 год.
21.03.2014 18:54
17
1
1
Покажи всички подкоментари