Може би ви е било любопитно защо, аджеба, оцетът спомага за отслабването.
Това всъщност се установява съвсем случайно от Керол Джонстън от университета в Аризона, САЩ.
В опитите си да засекат дали оцетът помага за намаляването на холестерола, екипът вижда, че той въобще не действа на нивота му.
Но пък установята, че участниците в експеримента са смъкнали средно по половин паунд за седмица без каквато и да е диета.
Всички те просто са приемали по 2 супери лъжици преди обяд и вечера.
Според експертите при употреба на оцетните киселини тегло се губи поради две причини. Той възпрепятства калориите и въглехидратите. В същото време натиска спирачките на чувството за глад, заради което толкова често понякога отваряме хладилника.
От друга страна оцетната киселина намалява активността на ензимите в червата, които са необходими за храносмилането и усвояването на въглехидратите. Това означава, че калориите, които са приемани от организма ни, са по-малко.
Прието е при диети да се препоръчва ябълковия оцет. Но и всеки оцет с 5% съдържание на оцетна киселина върши работа.
Научно доказано е, че ако приемате по 2 суп. лъжици оцет преди обяд и вечеря, той ще окаже положително влияние върху килогламите, които ви тормозят.
Коментари