Много са ползите, които тази уникална югоизточна подправка може да окаже върху човешкото тяло и организъм. В предстоящите зимни месеци опасността от грип и простуди лесно може да бъде прескочена, ако към дневното си меню прибавите по лъжичка канела.
Още в древността канелата е била обект на изследване като лекарство. Едни от последните проучвания на диетолози показват, че самостоятелно или в комбинация с други храни тя помага при лечението на различни болестни състояния.
Причината канелата да се използва като превантивно средство против простуда и грип е свързана с положителното ѝ влияние върху имунната система.
Тя е естествен помощник при изграждането на защитните сили на организма, които през зимните месеци са рискови. Освен това азиатската подправка има изразен антиоксидантен ефект.
В минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите.
Вариантите и формата, под която може да комбинирате канелата в ежедневното си меню са много. Лъжичка от ароматната подправка към сутрешното ви кафе или чай ще ви ободри и ще ви зареди с тонус за целия ден.
Нарязана или настъргана ябълка, поръсена с канела е отличен вариант за следобедна закуска. Може да добавите канела към почти всички десерти и сладкиши, които приготвяте. При това тя перфектно замества захарта, тъй като има естествен сладък вкус.
Коментари