Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Канелата ни пази от грип

Канелата ни пази от грип

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
247
Мляко с Канела

Много са ползите, които тази уникална югоизточна подправка може да окаже върху човешкото тяло и организъм. В предстоящите зимни месеци опасността от грип и простуди лесно може да бъде прескочена, ако към дневното си меню прибавите по лъжичка канела.

Още в древността канелата е била обект на изследване като лекарство. Едни от последните проучвания на диетолози показват, че самостоятелно или в комбинация с други храни тя помага при лечението на различни болестни състояния.

Причината канелата да се използва като превантивно средство против простуда и грип е свързана с положителното ѝ влияние върху имунната система.

Канела

Тя е естествен помощник при изграждането на защитните сили на организма, които през зимните месеци са рискови. Освен това азиатската подправка има изразен антиоксидантен ефект.

В минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите.

Вариантите и формата, под която може да комбинирате канелата в ежедневното си меню са много. Лъжичка от ароматната подправка към сутрешното ви кафе или чай ще ви ободри и ще ви зареди с тонус за целия ден.

Нарязана или настъргана ябълка, поръсена с канела е отличен вариант за следобедна закуска. Може да добавите канела към почти всички десерти и сладкиши, които приготвяте. При това тя перфектно замества захарта, тъй като има естествен сладък вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest