Милиони хора по света започват сутринта си с чаша кафе, като в различните страни съществуват различни традиции по приготвянето на ободрителната напитка, така че да им достави удоволствие.
За да си приготвите типичното кафе в Португалия, ще ви трябват чаша студено кафе, няколко ледени кубчета, захар и лимони. Цитрусите трябва да се изстискат, докато се напълни половин чаена чаша лимонов сок.
В чашата сварено и изстинало кафе прибавяте захар според вашия вкус. Смесвате лимоновия сок с кафето и накрая прибавяте няколко кубчета лед. Можете да освежите напитката с 1 лимонов резен.
Традиционното кафе в Германия съдържа настърган шоколад, ванилов сладолед, разбит белтък на сняг и чаша студено кафе. Първо трябва да смесите кафето с 2 супени лъжици от сладоледа. Отгоре поставете 1 супена лъжица от разбития белтък, а накрая украсете с шоколада.
За да пиете традиционното кафе във Виетнам, ще ви трябват чаша топло сварено кафе, кондензирано мляко и ледени кубчета. Смесете 2-3 чаени лъжици от кондензираното мляко с кафето, след което пресипете напитката с стъклена чаша, пълна с лед.
Традиционното кафе във Франция, известно по цял свят като café au lait, се приготвя като се смесят еднакви части прясно мляко и топло сварено кафе.
Популярното кафе в Гърция е фрапе, което е любимо и на не малко българи. За да си го приготвите, ще са ви необходими инстантно кафе, захар, вода, кубчета лед и специален за целта миксер, с който да смесите продуктите.
В стъклена чаша се смесват по 1 супена лъжица кафе и захар, които се покриват с малко вода. След това с миксера съставките трябва да се разбъркват до получаването на гъста пяна. Поставят се няколко кубчета лед, а накрая стъклената чаша се долива с вода.
За традиционното кафе, което пият в Хонг Конг, ще ви трябват чаша студено кафе, кондензирано мляко, кубчета лед и черен чай. В стъклена чаша се поставят 3 супени лъжици от кондензираното мляко. Напълнете чашата до половина с кафе и разбъркайте добре.
След това напълнете до горе чашата с черен чай и накрая прибавете няколко кубчета лед.
Традиционното кафе в Италия се нарича мокачино и за неговото приготвяне ще са ви необходими прясно мляко, чаша сварено еспресо и какао на прах. Към топло свареното еспресо прибавете прясно мляко и след това поръсете с ароматното какао.
Традиционното кафе в Австрия съдържа яйца, мед, чаша студено сварено кафе. Първо се отделят жълтъците от яйцата, като към тях се прибавя мед на вкус. Двете съставки се разбиват добре и постепенно се прибавя и свареното кафе до идеалното сместване на трите продукта.
Едно от най-популярните кафета по света е ирландското. То се приготвя от уиски, чаша студено сварено кафе, кафява захар и разбит на сняг белтък.
В една чаена чаша кафе прибавете 1 супена лъжица кафява захар и разбъркайте. След това прибавете около 50 грама уиски, а отгоре поставете 2-3 супени лъжици от разбития белтък.
Коментари