Репичките са идеалната добавка за всяка салата, а освен това ще ви направят по-устойчиви към заболяванията през зимата. Те са богати на витамин С, а освен това яркият цвят на репичките ни помага да се борим с лошото настроение.
Витамин С, Е и К се съдържат в голямо количество в граха. Калориите са съвсем малко и може да го използваме не само в салати, а като гарнитура към всяко месно или рибно ястие.
Грахът е богат на желязо, фосфор и калий, помага за изхвърлянето на течности и благодарение на високото съдържание на целулоза бързо засища.
Тиквичките са прекрасно средство за поддържане на свежа кожа. В 200 г печени или сварени тиквички се съдържа дневната доза на витамин С и К, както и фотонутриенти, които помагат за избавянето на тялото ни от токсини.
Зеленчукът е идеален за диета – в 100 г тиквички се съдържат едва 20 калории.
Кестените все още могат да се намерят по сергии и магазини. Те съдържат много белтъчини и мастни киселини, които помагат за добрата работа на мозъка и сърдечно-съдовата система.
Ако често похапвате сварени или печени кестени, ще мислите по-бързо и нервната ви система ще се стабилизира.
Червените портокали са истинска съкровищница на витамин С. Те не се различават особено от оранжевите портокали, но е доказано, че те създават по-приятно усещане заради цвета си. Използвайте ги за изненадваща гарнитура към месо или риба.
Коментари