Правилната плодова диета
Ispravna voćna dijeta
Gotvach.bg»Статии»Диети»Правилната плодова диета

Правилната плодова диета

Плодова диета

Експертите препоръчват плодовете да присъстват в менюто ни ежедневно. Те съдържат куп витамини, а ползите им върху човешкия организъм са наистина много. Ето защо много хора се доверяват на техните полезни съставки, когато искат да се сбогуват с някойизлишен килограм.

Съществуват безкрай разновидности на плодовата диета. Най-полезната от тях обаче е с продължителност една седмица. Разбира се, няма как да живеете само на плодове, а и не се изисква толкова много от вас. Освен тях се позволява и консумацията на нетлъсти меса и риба.

От изключително значение е приемът на плодовете да бъде разделен на няколко равни части, които да бъдат консумирани в продължение на цял ден. По този начин се осигурява постепенно попълване на запаса от витамини в организма. Ако цялата дневна норма се изяде наведнъж, човек рискува да наруши нормалната работа на стомашно-чревния си тракт.

Много хора отказват плодовете заради съдържанието на фруктоза и страха от напълняване. От друга страна обаче, фибрите и другите хранителни съставки на плодовете носят повече ползи.

Диета с плодове

Фруктозата създава измамно чувство за глад, което води до по-обилно хранене и съответно натрупване на килограми. В човешкия организъм се изгаря по-лесно от бялата захар, защото е по-просто химично съединение. Въпреки това, за да не се обърне плодовата диета срещу вас, внимавайте какви плодове похапвате и в какви количества.

Желателно е да сведете до минимум и дори да изключите консумацията на банани, грозде и круши, защото вероятността да не свалите дори грам в края на програмата е наистина голяма. Желателно е да избягвате и сушените плодове заради високите нива на захар.

Не е желателно също дълго време да се консумират едни и същи плодове, защото това еднообразие може да доведе до преобразуването на фруктозата в мазнини.

Разбира се, ако един ден сте закусили кайсии, на следващия ден за вечеря отново може да похапнете от вкусния плод. Добре е в програмата си да включите и млечно-кисели продукти, тъй като живите бактерии в тях помагат за по-доброто усвояване и преработване на фруктозата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest