Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета

Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета

5 от 5 Снимки

5. Ловджийски суджуци


Този специалитет обикновено се приготвя от свинско, говеждо месо и сланина и на всеки килограм месо се прибавя по 22- 25 г сол, както и подправки като червен и черен пипер, захар, селитра и др;

Всеки е чувал, че солта е вредна за човешкото здраве и консумацията ѝ трябва да е възможно най-ограничена. В повечето диетични режими или в болниците, които предлагат и храна, сол дори не се употребява при приготвянето на различните ястия.

Същевременно, ако не използваме абсолютно никаква сол, много от любимите ни манджи биха се превърнали в безвкусни за нас. Това важи особено при приготвянето на кулинарни изделия от кайма, каквито са кюфтетата, кебапчетата, суджуците, надениците и др.

Независимо какво ще приготвяте от кайма или от кълцано месо, внимавайте много, ако слагате и подправки от рода на вегетатата или пикантината, защото те самите съдържат сол. А и имайте предвид, че никой себеуважаващ се домашен майстор на тънките мезета не би добавил нещо подобно към своите произведения от месо.

Ето защо е добре да научите някои основни правила за осоляването на каймата и за приготвянето на различни месни деликатеси с употребата на сол. Разгледайте галерията горе и вижте колко точно сол трябва да добавите към суджуците и луканката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати