Оскарите са само след дни, а подготовката за тях кипи от месеци насам. Все още не се знае дали Леонардо ди Каприо най-накрая ща грабне престижно отличие в света на киното, но едно е сигурно – какво ще се сервира на Бала на губернатора.
Традиционният Бал на губернатора - афтърпартито след церемонията по раздаването на наградите Оскар, и тази година ще е на ниво. От 22 години насам мастър-шефът Волфганг Пук подготвя менюто. Той и неговият екип повдигнаха завесата за това какво ще похапват звездите този път.
88-ата церемония по връчване на Оскарите ще се проведе на 28 февруари. Неин водещ ще е комикът Крис Рок. Балът на губернатора започва веднага след края ѝ.
Шеф Волфганг Пук много добре знае какво обичат актьорите. Повечето от тях посещават редовно ресторанта му, където и тази година ще се проведе Балът на губернатора. Той вече е готов с блюдата за всичките 1 500 гости, които ще дойдат на афтърпартито на 28-ми февруари.
В звездното меню влизат 50 плата със салати от различни видове пиле с черни трюфели, сирене чедър и различни видове раци с перлен ориз. Любимото предястие на виртуоза – печени картофи с хайвер, също ще присъства на масите. Няма да липсва и традиционната пушената сьомга във формата на статуетка.
Пук е обърнал подобаващо внимание и на вегетарианците. За тях той е приготвил зелен боб, гуакамоле, артишок с аспержи, гаспачо и варено цвекло с лимон. Менюто върви перфектно с френско шампанско и различни видове вина, от богатата винена листа на ресторанта.
За останалите гости ще има богат асортимент от класни напитки. На масите ще се лее шампанско от специалната селекция от Пайпър-Хайдсик, реколти 1998 и 2002 г, със силни нотки на Пино Ноар.
Освен за храната, Пук се е погрижил и за интериора на заведението. Той ще съдържа карикатури на звезди от златната епоха на Холивуд, както и на настоящите номинирани за наградите. Образите на съвременните звезди ще са представени като карикатури.
Коментари