Десет билки ще ви спасят от хъркането
Ten Herbs to Save you from Snoring
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Десет билки ще ви спасят от хъркането

Десет билки ще ви спасят от хъркането

Лайка
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Хъркането може да бъде досаден и дори дразнещ проблем. Получава се поради стесняването на дихателните пътища в гърлото или запушването на носа. Преди обаче да ви писне и да решите да заглушите с възглавницата досадния звук, идващ от партньора ви и превръщащ нощите ви в изморително изпитание, първо изпробвайте тези билки, които могат да се справят успешно с проблема, без това да е подсъдимо.

Лайка и лавандула – ароматните успокоителни от природата

Лайката и лавандулата помагат да се отпуснете и облекчават стреса. Често те биват предписвани при безсъние и хъркане. С тяхна помощ дихателните пътища се отпускат и досадният звук спира. Най-удобният вариант за прием е под формата на чай.

Лавандула

Мащерка и майорана за дихателните пътища

Мащерката и майораната успешно съдействат за прочистване на дихателните пътища. В народната медицина се използват за лечение на респираторни заболявания. Много добро средство за борба с хъкането е чай от мащерка и лайка/майорана. Запарете с вряла вода 90 грама сухи листа от двете билки и ги оставете да престоят за десет минути. Подсладете с мед и вашият ефективен лек срещу хъркане е готов. Изпийте го преди лягане.

Тилчец – природния феномен срещу хъркането

Тилчецът е може би най-доброто природно средство срещу запушените дихателни пътища в устата, носа и гърлото. Тази билка успешно почиства лимфната система, като разтваря втвърдилата се слуз. Може да се приема на капсули, но по-удачният вариант е под формата на чай.

Мента и евкалипт – край на запушения нос

Ментата и евкалиптът лесно успяват да отпушат носа. Те лесно изчистват слузта в дихателните пътища, което помага за свободното дишане. Има различни варианти за приема им, но може би най-ефикасният от тях е да капнете няколко капки върху възглавницата си и да спите след това спокойно.

Джинджифил – помага и предпазва

Джинджифилът подобрява секретирането на слюнка и добавя покривен слой и лубрикация на гърлото. Билката премахва запушването на носа и облекчава дихателните пътища на респираторната система и също лекува хъркането.

Джинджифил

Жасмин

Жасминът има естественото свойство да разгражда слузта и храчките, което помага не само за по-лесното дишане, но и за спане без издаване на хъркащи звуци. Достатъчно е да сложите няколко капки етерично масло от билката върху възглавницата си и проблемът е решен.

Валериан

Освен срещу хъркането, коренът от валериан помага и срещу безсъние. Най-добре е да приемате билката комбинирано с мащерка или тилчец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest