Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!
Five Reasons to Stop Stuffing Yourself with Sweets!
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!

Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!

Yana G.Yana G.
Готвач
1001k
Сладки неща
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Захарта и захарните изделия са винаги изкушаващи и ни действат успокоително, но прекомерната им употреба действа пагубно на здравето ни. Както с повечето неща, така и със сладките кристалчета не трябва да се прекалява, а да се консумираме в рамките на допустимото.

Прекаляването със захарта води до проблеми със зъбите, депресивни състояния и дори сърдечни заболявания.

Ето и петте положителни причини, заради които да спрем захарта:

1. Подмладяване - или иначе казано, забавяне на процеса на стареене. Превенцията става, като се намали захарта и приемът на въглехидрати и в същото време приемаме повече плодове, нар и боровинки.

2. Отслабване - за успешното сваляне на излишните килограми е задължително спирането на сладките неща. Диети, в които е напълно забранено приемането на въглехидрати и захар, ще ни помогнат да изгаряме повече калории дневно.

3. Спокоен сън - според различни проучвания американците имат проблем със съня точно поради прекомерното приемане на захар. Когато след вечеря хапнем десерт и след това лягаме да спим, нивото на кръвната ни захар се покачва и това ни държи будни по-дълго време. Ето защо за по-спокоен сън през нощта се препоръчва да се избягват сладките неща вечер.

Салата

4. Повече енергичност - умората, натрупана през деня, особено на работното място ни кара след обяд да огладнеем за нещо сладко. По този начин се зареждаме с енергия, която обаче отминава бързо и след това сме по-скоро раздразнителни и с чувство на умора. Затова намаляването на приема на захар ще регулира енергийните ни нива и ще нормализира кръвната захар.

5. Предпазваме черния дроб - подобно на алакохола, захарта влияе доста отрицателно на черния дроб. Като намалим захарта, помагаме за поддържане на оптималното функциониране на черния дроб. Също така по този начин тялото ни ще се прочисти от натрупаните токсини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest