gotvach.bg»Статии»Любопитно»Родна фабрика зарежда с вафли цяла Европа

Родна фабрика зарежда с вафли цяла Европа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
956162k
Вафли
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Оптимистични новини обнадеждиха производителите на захарни изделия у нас. Бонбони, направени в страната ни, вече се предлагат на пазара в Близкия изток. Българско предприятие пък доставя вафли в цяла Европа, информират от брашна.

Според постъпилата информация родните сладкиши се търсят дори на територията на Ирак и Ирак. И независимо че голяма част от добитите бонбони, шоколади, халви и локуми си остават у нас, някои от тях все пак успяват да достигнат до различни континенти.

Оказва се, че фабрика, намираща се на наша територията, зарежда цяла Европа с известна марка вафли. Друг любопитен факт е, че преди време известна американска фирма, произвеждаща шоколадови десерти, избра да премести фабриката си от съседна Румъния у нас. Благодарение на това сега България изнася в чужбина не само нашенски бонбони, но изделия от световноизвестен бранд.

Прави впечатление още, че производители на захарни и сладкарски изделия са успели да стигнат и до китайския пазар и малко по малко брандът започва да се утвърждава и там. Според експертите от голяма полза за сътрудничеството между различните държави имат световните изложения.

Колкото по-големи са те, толкова по-голяма е възможността за откриване на бизнес партньори, обясняват специалисти пред НовинарБг и посочват експото ISM, което се провежда всяка година в Кьолн, Германия като една от най-значимите международни експозиции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest