Магданозът е вероятно най-разпространената на българския пазар подправка, която се използва масово във всяко домакинство. Придава чудесен аромат на салати, супи и яхнии, а освен това се прилага и за декорация на всякакви ястия. Но най-интересното е, че освен прекрасен вкус и мирис магданозът е и много полезен.
Здравословните му свойства са отдавна познати на човечеството, но по-малко известен е фактът, че с магданоз можете и да отслабнете. Необходимо е само да си приготвите чай от тази чудотворна подправка, тъй като за разлика от много други зелении той няма да изгуби ценните си качества при термична обработка. Ето защо тук ще Ви покажем как да намалите теглото си с чай от магданоз и защо той е полезен:
- Магданозът е много богат на витамните А, В, С, К, както и на много минерали. Само 5 г от него са достатъчни за покриването на дневната нужда на организма отвитамин А;
- Според диетолозите можете бързо и лесно да изгорите натрупалите се мазнини, като приемате в продължение на 5 дни чай от магданоз. След изминаването на тези 5 дни направете почивка от 10 дни и можете да повторите процедурата;
- Освен че чаят ще снабди организма Ви с ценни минерали и витамини, той ще изгори излишните мазнини и ще Ви бъде пръв приятел в борбата срещу килограмите;
- За да си приготвите чай от магданоз, е необходимо да разполагате с 1 връзка от зелената подправка, 1 лимон и достатъчно вода. Нарежете на ситно магданоза, запарете го с вода, добавете и сока от изцедения лимон. Изчакайте около 30 минути, прецедете чая и го пийте сутрин на гладно;
- С помощта на този чай не само че ще можете да контролирате теглото си, но той ще допринесе и за подобряване функциите на храносмилателната система и на бъбреците. Поради диуретичния си ефект лесно и бързо ще премахне от организма натрупалите се течности и ще Ви отърве от усещането за подут стомах;
- Също така можете съвсем лесно да отглеждате магданоз на двора или на балкона си, за да имате винаги подръка от прясната подправка и да можете да си приготвяте диетичен чай от нея. Необходимо е единствено редовното му поливане, както и да знаете как правилно да го берете, а именно като запазвате вътрешните му листа и берете само външните.
Коментари