Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Списък с храните, които ни пазят от рак!

Списък с храните, които ни пазят от рак!

Антиракови храни

Специалистите са на мнение, че над 50% от раковите заболявания могат да се предотвратят с правилно хранене. За много хора идеята не е добра поради финансови причини.

Истината е, че има огромен брой широко достъпни храни, от които да се състави едно антираково меню, и да се включат в режима на храненето.

Съставен е списък с храните, които гонят рака и имат силно профилактичен ефект. Това са предимно плодове, ядки и зеленчуци.

Ето храните по рейтинг с най добър антираков ефект: моркови, дини, шамфастък, ряпа, бобови храни, копър.

- Морковите гарантират намаляване на риска от ракови новообразувания до 30%. Само трябва да са редовно на масата ви и да хапвате по два-три пъти на ден;

Моркови

- Динята има високо съдържание от ликопен. Това е вещество, което редуцира опасността от рак на панкреаса с почти 30%;

- Шам фъстъкът зарежда с компонента гама токоферол, а той, от своя страна, има противотуморен ефект спрямо рака на белите дробове, на простатата и рак на гърдата;

- Ряпата е храна, която не се харесва на всеки, но това трябва да се промени, защото ползата от нея е голяма. Тя е богата на антоциан, който възпира растежа на раковите клетки в дебелото черво;

Боб

- Бобови храни - не по-малко са ползите и от бобовите храни. При тяхната редовна употреба те поддържат оптимално ниво на бутират. Това са мастни киселини, които предотвратяват злокачествените изменения в клетките на организма;

- Копърът също има антираков ефект. Той съдържа флавоноиди, защитава от рак на белите дробове и рак на устната кухина.

Копър

С редовната употреба на тези полезни храни ще избегнете риска от страшното заболяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest