Хората, които се занимават професионално с дегустиране и сервиране на вино, са добре запознати с различните норми и порядки, така че това да бъде направено по най-добрия възможен начин.
Експертът сомелиер Франк Крамър дава обяснение защо и как виното трябва да се напасне с поднесената храна, така че да бъдат в перфектен баланс.
Той споделя, че повечето му познати не могат да се научат как и кога едно вино се съчетава с определени храни, докато в комбинация с други вкусът му далеч не е толкова добър.
Франк разкрива за нас една почти елементарна хитринка, която със сигурност ще ни помогне да направим мисията възможна.
Най-важният принцип, който трябва да спазваме за идеална вечеря, съчетана с вино, е този храната никога да не е с по-сладък вкус от виното.
Ето я и причината: без значение какво е виното, след сладка хапка глътката ще ви се стори доста горчива.
Сетихте ли се веднага за някой познат, който пийва вино и похапва шоколад. Тези хора всъщност са страстни любители на сладкото удоволствие и пият вино само за да се подсладят след това с топяща се шоколадова хапка.
Коментари