gotvach.bg»Статии»Любопитно»Задължителни зимни храни за мъжете

Задължителни зимни храни за мъжете

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
960162k
Мъжка диета
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части-15%
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
160.00 лв.
136.00 лв.
Виж ››

Мъжете и жените се различават не само по вкусовите си предпочитания, но и по нуждата си от определени хранителни вещества. Така например се оказва, че представителите на силния пол трябва да си набавят повече протеини и мазнини, за да са достатъчно трудоспособни и да се чувстват добре. Ето и на кои продукти трябва да наблегнат най-вече в зимния сезон:

Бобови култури

Те са сред любимите храни на редица мъже и очевидно има причина за това. Според проучванията понижават лошия холестерол и снабдяват тялото с енергия.

Картофи

Източник са на калий, желязо, калций, магнезий, натрий, мед, цинк, фосфор. Смята се, че приемът им стимулира кръвообращението и действа добре на мъжкото либидо.

Картофи

Свинско месо

Съществуват различни мнения за свинското месо, като повече бяха отрицателни. Според най-новите прочувания обаче, когато то е свежо и крехко, е от полза за мъжкия организъм. Стига, разбира се, да се консумира с мярка.

Извара

Тя е от храните, смятани за изключително полезни и за двата пола. Източник е на витамин А, витамин В2, витамин В12, витамин Е. Благодарения на нея тялото може да си набави цинк, мед, флуор, селен, фосфор, пише foodpanda. Подходяща е както за хора, които се придържат към диети, така и за останалите.

Яйца

Яйца

За да са здрави господата, е достатъчно да приемат само по едно яйце на ден. Съдържащият се в него витамин B2 е едно от веществата, които ще ги дарят с огромна енергия, сила и тонус.

Гъби

Засищаща храна, която съдържа ценни витамини и минерали. Смята се, че някои видове гъби имат големи количества витамин В-комплекс, витамин Е и витамин D. Стича се още, че действат антиоксидантно и предпазват от някои тежки заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest