През студените зимни дни организмът ни се пренастройва и започва да търси много и разнообразни храни. Тялото се нуждае от повече витамини и минерали от обикновено. Калориите също трябва да са повече, за да може телесната температура да се поддържа в норма.
За щастие традиционната българска зимна кухня предлага всичко необходимо за здравето ни, и то в страшно апетитни варианти. Хапвайте си кисело зеле със свинско през студените месеци и нямайте притеснения, защото то ви дава ценни пробиотици, които ви държат здрав и във форма.
Купичка топла пилешка супа може да ви набави важни микроелементи, когато организмът ви е отслабнал, а родният качамак си е буквално здраве в чинията.
А кои са останалите най-полезни и обичани зимни ястия у нас, може да видите в галерията горе. Българинът обича да похапва зимата най-много точно тези нашенски вкусотии, често гарнирани с чесън, люто, някоя вкусна и хрупкава туршия.
Коментари