Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
4 от 7 Снимки

4. Не на аланглето!


В България продуктите алангле не са на почит. Ако все има техни фенове, празниците не са най-доброто време за консумацията им. Суровите и полусуровите меса и колбаси са изключително токсични. Те могат да предизвикат крайно опасни за здравето инфекции;

Празниците винаги са били свързани с маси, отрупани с всевъзможни лакомства. За да не прекаляваме и да не развалим най-хубавия период в годината, то е добре да следваме правилото – вредна храна няма, има вредни дози.

Грешките в храненето в периода на празниците най-често стават неволно. Диетолозите обръщат внимание на няколко основни момента, с които трябва да внимаваме при избора и приготвянето на храната, и които може да видите в галерията горе.

Сред храните, които могат да доведат до алергични реакции, най-често са не особено популярните у нас миди и раци. За да не се стига до повръщане, след като сте хапнали вкусния деликатес, то ги купувайте само от места, където произходът им е гарантиран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати