Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 7 Снимки

3. Внимавайте с домашните колбаси


Надениците трябва да се похапват с особено внимание. Сурова част отвътре, която не е аерирана (проветрена), също може да доведе до ботулизъм. Когато сами сме уловили храната си, както е в случаите с дивечово месо и най-вече – диви прасета, преди да го сложим на масата си, то задължително трябва да бъде предварително проверено от ветеринар. Ако не го направите, има реален риск от трихинелоза, която може да има и фатален завършек. За по-голяма сигурност месото от домашно гледано прасе също трябва да разполага със задължителните прегледи и да носи съответните печати;

Празниците винаги са били свързани с маси, отрупани с всевъзможни лакомства. За да не прекаляваме и да не развалим най-хубавия период в годината, то е добре да следваме правилото – вредна храна няма, има вредни дози.

Грешките в храненето в периода на празниците най-често стават неволно. Диетолозите обръщат внимание на няколко основни момента, с които трябва да внимаваме при избора и приготвянето на храната, и които може да видите в галерията горе.

Сред храните, които могат да доведат до алергични реакции, най-често са не особено популярните у нас миди и раци. За да не се стига до повръщане, след като сте хапнали вкусния деликатес, то ги купувайте само от места, където произходът им е гарантиран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати