Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна

Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна

2 от 5 Снимки

Яйца


Знаете ли, че яйцата издържат около две седмици повече, отколкото е техният срок на годност. Не бързайте да ги изхвърляте след като указаната дата на кутията им дойде.

Ако срокът е изтекъл, ги тествайте преди да ги консумирате. Това става като ги поставите в купа с вода. Ако потънат, можете спокойно да ги хапвате. Ако започнат да плуват, това означава, че яйцето е развалено.

Как да не се разхищава храна винаги е било гореща тема за тези, които са решили да спестят пари или да опазят планетата. Въпреки многото мерки, които са взети за намаляването на хранителните отпадъци на територията на Европейския съюз, всяка година се изхвърлят стотици тонове продукти.

Нови данни, публикувани в Програмата за отпадъци и ресурси (WRAP) на ЕС, показват, че въпреки всички действия по превенция на разхищенията, от 2012 година насам хранителните отпадъци се увеличават с 4.4 на сто. Експертите отчитат, че повечето институции са се провалили в опита си да променят обществените нагласи относно разхищението на храна.

При условие, че по света около 800 милиона човека постоянно страдат от липса на храна, фактът, че продължават разхищенията на храна в някои части на света – най-вече САЩ, Китай и Западна Европа, е повече от скандален. За да се намали тази лоша тенденция, наскоро експерти разпространиха няколко полезни съвета относно това как да намалим разхищенията. По този начин ще можем да облекчим семейния си бюджет и да направим едно добро дело за планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати