Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-фалшифицираните подправки в света

Най-фалшифицираните подправки в света

МаринаМарина
Помощник Готвач
561
1 от 7 Снимки

1. Канела


Канелата най-често я заместват с Касия - растение, използвано за направата на отрова за плъхове. Разпознава се като се капне малко йод върху него. Ако цветът на праха се измени на много тъмно син - това е Касия. Ако е придобил леко синкав цвят, значи е истинска канела. Освен това, ако на пакетчето пише, че е произведено в Индонезия или Китай, най-вероятно става въпрос за фалшификат, тъй като е известно, че за родина на канелата се счита Шри Ланка (Цейлон);

Подправките са неизменна част от готвенето. За съжаление все повече производители често фалшифицират своите продукти, за да спечелят повече пари. Фалшивите подправки не само може да не отговарят на вкусовите ви качества, да развалят ястието или десерта ви, но и могат да ви причинят здравословни проблеми. Някой от тях са разредени, а други - изцяло заместени от други доста по-евтини съставки.

Най-добрият начин да се гарантира, че използвате истински и безвредни подправки, е да ги купувате на зърна и да си ги смилате сами.

Друг начин е да търсите търговци на дребно, които ще ви продадат подправките в насипно състояние. По този начин ще можете да ги огледате и помиришете. В галерията горе разгледайте списъка на най-фалшифицираните подправки в света и начините да ги разпознаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен