Традицията повелява великденската трапеза да е без ограничения от към количество и разнообразие на храни и напитки - уханни домашно приготвени ястия – козунаци, шарени яйца, всякакви видове месо, десерти, всякакви напитки – алкохолни и не само.
Колкото повече, толкова по-добре. Великден е един от най-вкусните празници и няма причина да не му се насладим подобаващо. Важното е обаче да си похапваме и пийваме мъдро, за да не се налага след това да се борим с последствията от угощението.
Ето няколко лесни трика /виж галерията/ за великденското разточително похапване. Освен това, за да ускорим процесите на обмяна на веществата в организма си е препоръчително да си правим масаж. Независимо дали ще бъде с масажор или само разтриване на тялото с ръце, ще се подобри притокът на кръв до тъканите и органите, а и ще се заредим с тонус и добро настроение.
Спазвайки тези правила, въпреки изкушенията по празниците може да се храним здравословно и дори да отслабнем, без да стоим гладни и с увесен нос пред вкусотиите, които обожаваме.
Коментари