1. Телешкото месо
- е полезно за подрастващите;
- предотвратява появата на анемия, защото съдържа висок процент желязо;
- помага ни да поддържаме здрави зъбите си;
- помага ни да поддържаме здрави костите си;
- предпазва от развитие на ракови клетки;
- увеличава продукцията на червени кръвни телца;
- помага в борбата срещу рака на гърдата и рака на простата
- спомага в борбата срещу затлъстяването.
2. Свинското месо
- помага за поддържане на добро зрение;
- ценен източник на енергия;
- най-лесно смилаемото след агнешкото;
- спомага за нормалното фукнциониране на нервната система и подпомага умственото развитие;
- съдържа ненаситени мастни киселини;
- има високо съдържание на фосфор, необходим за растежа и доброто състояние на зъбите и костите /една средна проция доставя 36% от дневната ни нужда от фосфор/;
- спомага за доброто функциониране на бъбреците и нервната система;
- богато е на основни аминокиселини, необходими за човешкия организъм;
- богато е на калий;
- богато е на витамин В6, който стимулира обмяната на въглехидрати, мазнини и протеини.
3. Агнешко месо
- Богато е на мастни киселини;
- Спомага за укрепване на мускулната система;
- Богато е на витамин В12, необходим за производството на червени кръвни телца и за обмяната на въглехидрати, мазнини и протеини;
- Богато е на протеини /една средно голяма порция доставя 60% от дневната ни нужда от протеини/;
- Съдържа омега-3 мастни киселини, които предпазват от сърдечносъдови заболявания;
- Съдържат големи количества желязо и цинк.
4. Козе месо
- Съдържа по-малко наситени мазнини;
- Богато е на коензим Q10, който намалява лошия холестрол;
- Предпазва от исхемична болест на сърцето и намалява риска от инфаркт;
- Съдържа малки количества холестерол;
- Съдържа L-карнитин, който пренася мастните киселини до митохондриите, където те изгарят и се използват за енергия;
- Съдържа високи количества гама-линоленова киселина GLA, която спомага за намаляване на мазнините в организма.
Коментари