На въпроса колко често ходи българинът на ресторант, не може да се отговори с няколко думи.
В България има много статистики и анализи, които се опитат да отговорят на въпроса кои са най-честите клиенти на ресторанти, закусвални, кафенета и пицарии у нас. И все пак е доста трудно да поставиш българина в категории и клишета. Всичко зависи от културното, социално и икономическо положение на индивида. Немалко влияние оказва и балканският манталитет.
Според последните класации все по-голям процент българи приготвят храната си у дома или пазаруват от топла витрина. За тях посещението на ресторанти е нещо доста чуждо. За да ги привлекат, все повече заведения предлагат ваучери и страхотни намаления, от които всеки може да се възползва.
За да се ориентират бъдещите ресторантьори в таргета от клиенти в България, е добре да разберат колко често ходи един нашенец на ресторант. Ето защо сме ви приготвили класация на 4-те типа хора, имащи пряка връзка с темата. Кои са те, вижте в галерията горе.
Коментари