gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Признаците, че спешно трябва да спрете сладкото

Признаците, че спешно трябва да спрете сладкото

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
960162k
1 от 6 Снимки

1. Не можете да издържите няколко дни без сладко


Множество изследвания са доказали, че подобно на наркотиците и опиатите, хранителните продукти, съдържащи големи количества захар, водят до пристрастяване. Ако забележите, че едва издържате 24 часа без сладкиши, определено имате проблем;
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Сладкишите са сред най-голямата слабост на почти всеки. Почти няма хора, които да останат безразлични към тортите, пастичките, поничките, сладоледите и останалите десерти, които ни заобикалят в магазините и сладкарниците.

Колкото и лош да е денят ни, всички проблеми могат да се изпарят поне за малко с помощта на парченце шоколад, бисквитки или бонбони.

Сладкото безспорно може да направи деня ни по-хубав и да подобри начина, по който се чувстваме. Дори светилата в науката са доказали, че в сладкишите има вещества, които повишават нашето настроение.

Затова е хубаво от време да време да глезим сетивата си с любим десерт. Когато обаче прекалим с любимите си сладки изкушения, ситуацията вече се променя.

Консумацията им може и да ни доставя някакво временно удоволствие, но пагубните последствия, които има върху организма ни, са много по-големи.

Затова и не бива да се злоупотребява със сладкото. Ако все още не сте наясно дали количествата на сладкишите, които поглъщате, спешно трябва да бъдат намалени, вижте нашата галерия. Там ще откриете признаците, които подсказват, че е време да спрете сладкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest