Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 14 на най-добрите храни за растеж на косата

Топ 14 на най-добрите храни за растеж на косата

1 от 14 Снимки

1. Яйца


Яйцата съдържат протеин и биотин, две вещества, които помагат на косата да расте. Липсата на протеини в диетата насърчава косопада. Биотинът е важен за производството на протеин за коса, наречен кератин. Яйцата също са добри източници на цинк, селен и други хранителни вещества, които заздравяват косата.

Много от нас се стремят към силна, здрава, блестяща коса. Може би добре знаете, че има някои храни, които подпомагат растежа на косата. Включвайки ги в ежедневния си хранителен режим, вие ще дадете мощен тласък здраве на вашата грива.

Косата расте с около 1.25 см на месец и 15 см годишно, но този темп на растеж може да бъде засегнат от различни фактори като например генетика, възраст, здраве и хранене.

Лошите хранителни навици могат причинят косопад, но яденето на балансирана храна, богата на хранителни вещества, може да помогне на косата Ви да расте.

На вашето внимание събрахме 14 от най-добрите храни за растежа на косата, които може да видите в нашата галерия. Всички те са полезни и ще окажат ползотворен ефект върху цялото ви тяло и визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати