Ако търсите поредния повод за празнуване и вкусно похапване, трябва да знаете, че днес е Денят на сандвича Монте Кристо.
Според една кулинарна легенда за пръв път този сандвич е направен в Лос Анджелис. Направата му е била вдъхновена от стара френска рецепта. Само че за сандвич Монте Кристо се е използвало швейцарско сирене.
Друг много важен компонент за него е шунката. Ако и вие търсите нова идея за бързо хапване, опитайте тази простичка идея за сандвич Монте Кристо.
Необходими продукти: 8 филии хляб, 4 слайса швейцарско сирене, 8 слайса шунка, 2 с.л. масло, 2 яйца, 100 мл прясно мляко.
Начин на приготвяне: Разбийте яйцата с прясното мляко. Вземете 4 филии и върху всяка поставете по 1 слайс швейцарско сирене и по 2 парчета шунка.
Похлупете всяка филия с още една и всеки двоен сандвич потопете в сместа с яйце и мляко. Загрейте масло на тиган и запържете сандвичите от двете страни до златисто. Разрежете ги по диагонал и ги сервирайте.
Коментари