Любителите на сандвичите и бързото хранене имат специален повод за отбелязване днес. На днешния ден се отбелязва празникът на Такото.
Тако е специалитет от мексиканската кухня, който освен в Мексико се похапва много и в САЩ. Тако е сандвич, който напомня малко на балканските дюнер и гирос.
Рецептите на Тако повеляват да се приготвя от тортиля питка и богата плънка. Самото хлебче може да е свито като руло или оставено леко разтворено.
Има различни видове Тако, като бобът и зелената салата са задължителни. Те се комбинират с пикантен колбас чоризо или телешка кайма.
В сандвича се добавят още пасирано авокадо, чили, домати, червен лук, сирене.
Не пропускайте да отбележите вкусно деня на Такото, като си приготвите бързо и сочен мексикански сандвич. В следващите редове ви даваме една неустоима идея за този мексикански специалитет.
Домашно мексиканско Тако
Необходими продукти:
4 питки (тортили), 1 глава червен лик, 2-3 наденички чоризо, 1 домат, 4 с.л. червен боб, 1 авокадо, 8 с.л. настърган чедър, 4 броя зелена салата
Начин на приготвяне: Затоплете питките в микровълнова или според указанието на опаковката. Нарежете чоризото на колелца и го задушете в тиган за кратко. Във всяка питка поставете нарязани домат, зелена салата, авокадо, наденички, лук, боб, настърган чедър.
Коментари