Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»В Деня на прасковения пай: Вижте как да приготвите неустоимия сладкиш!

В Деня на прасковения пай: Вижте как да приготвите неустоимия сладкиш!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
Деня на прасковения пай

Прасковеният пай е една от най-апетитните летни сладости, които може да си приготвите. Имам малко десерти, които могат да надминат по аромат този невероятен сладкиш.

Паят с праскови е с апетитен блат и кремообразна сърцевина, разтапяща се в устата. Пресните праскови пък доставят още по-голяма наслада на небцето.

Поднесен с топка ванилов сладолед, прасковеният пай е идеалното начало или завършек на всеки летен ден. Той дарява с радост милиони хора по света и точно заради това на 24-ти август в САЩ отбелязват Деня на прасковения пай.

Най-добрият начин да почетем събитието, разбира се, е като си приготвим пай с праскови - този неустоим сладкиш. А как става това, вижте в следващите редове!

Лесен пай с праскови

Необходими продукти: 4 праскови, 2 с.л. кристална захар, 2 с.л. галета, 1 ч.ч. брашно, 2 яйца, 2 с.л. пудра захар (за поръсване)

Пай с праскови

Начин на приготвяне: Започваме приготвянето на нашия пай с праскови, като пресяваме брашното 2 пъти. Към него добавяме двете яйца (заделяме белтъка на едното) и кристална захар.

Разбъркваме сместа с ръце и след това месим стегнато тесто. Него завиваме във фолио за свежо съхранение и пъхваме за половин час в хладилник.

След това разточваме тестото върху намаслена хартия за печене. Желателно е да е в кръгла форма. Тестото прехвърляме заедно с хартията в тава. Посипваме го с галета.

Отгоре разпределяме нарязани праскови. Плодовете завиваме с краищата на тестото. Намазваме целия пай с разбит белтък и го посипваме с пудра захар. Печем прасковения пай на 180 градуса около половин час или до зачервяваме на тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest