Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен

Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1273k

Ето как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната.

Отново мек хляб

Нужно е само да напръскаме хляба с вода и да го увием във фолио, след това да го сложим във фурната за 10-15 минути или до когато е нужно. После махаме фолиото и го държим още малко във фурната.

Вкусотия с цял стар хляб

Също мажем да приготвим голяма вкусотия с останал цял хляб. Хлябът се нарязва на квадрати около 1 см на 1 см, но не до долу, след това се намазва с краве масло, между квадратите се слагат налични продукти на вкус като бекон, чесън, зелен лук, топено сирене и кашкавал, обилно настърган, и се увива във фолио.

Пече се на 220 градуса до готовност. После се маха фолиото и се запича за апетитна коричка. Продуктите са според това колко желаете и за колко души са.

Домашни кубети

За домашни кубети с подправки хлябът се нарязва на малки кубчета и се разбърква в купа със зехтин и подправки на вкус. Пече се или по-скоро се суши до златист цвят - трябва да са хрупкави. Сервирайте с напитка по избор.

Галета

За галета може първо да се нареже на филийки и да се изсуши във фурната на около 100 градуса и после да се смели в блендер. Тази галета е идеална за паниране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати