Ето как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната.
Отново мек хляб
Нужно е само да напръскаме хляба с вода и да го увием във фолио, след това да го сложим във фурната за 10-15 минути или до когато е нужно. После махаме фолиото и го държим още малко във фурната.
Вкусотия с цял стар хляб
Също мажем да приготвим голяма вкусотия с останал цял хляб. Хлябът се нарязва на квадрати около 1 см на 1 см, но не до долу, след това се намазва с краве масло, между квадратите се слагат налични продукти на вкус като бекон, чесън, зелен лук, топено сирене и кашкавал, обилно настърган, и се увива във фолио.
Пече се на 220 градуса до готовност. После се маха фолиото и се запича за апетитна коричка. Продуктите са според това колко желаете и за колко души са.
Домашни кубети
За домашни кубети с подправки хлябът се нарязва на малки кубчета и се разбърква в купа със зехтин и подправки на вкус. Пече се или по-скоро се суши до златист цвят - трябва да са хрупкави. Сервирайте с напитка по избор.
Галета
За галета може първо да се нареже на филийки и да се изсуши във фурната на около 100 градуса и после да се смели в блендер. Тази галета е идеална за паниране.
Коментари