Удивителна рецепта за железен имунитет с мед и куркума

Удивителна рецепта за железен имунитет с мед и куркума

мед, куркума и лимон за железен имунитет

От векове медът е известен със своите лечебни свойства. Същото може да се каже и за куркумата, само че последната съставка е все по-популярна в азиатските страни.

Какво се случва, ако смесите тези два прекрасни продукта?

Куркумата и медът са основните съставки на златната смес – изключително са ефективни при възпалителни и инфекциозни заболявания. Тази смес е отлично средство за укрепване на имунната система и предотвратяване на рак, освен това се приготвя много лесно!

Куркума с мед

100 г мед;

1 с.л. куркума;

1 щипка черен пипер;

2 с.л. ябълков оцет;

1 ч.л. лимонова кора (настъргана).

мед и куркума

Смесете куркумата с ябълковия оцет и пипера, добавете настърганата лимонова кора и меда. Разбъркайте добре, до гладка и еднородна смес.

Черният пипер се добавя, за да се ускори усвояването на куркумата и това е научно доказано.

Поставете тази прекрасна смес в стъклен буркан с капак и се съхранява в хладилник. Това е удивителна рецепта за железен имунитет!

Как да приемате

За профилактика на настинки, сезонни алергии и антиканцерогенно действие е необходимо да се използва 1 с.л. от златната смес, всяка сутрин.

Ако смятате че сте на път да се разболеете тази смес със сигурност ще ви бъде от полза!

Използвайте 0. 5 ч.л. смес на всеки час през първите 2 дни от заболяването.

След това приемайте по 0. 5 ч.л. на всеки 2 часа, на 3-тия и 4-тия ден от заболяването. Докато симптомите на заболяването изчезнат напълно, е необходимо да се използва това лекарство 3 пъти дневно.

Най-важното е да използвате сместа правилно. Необходимо е да се сложи сместа в устата и да се изчака, докато се разтопи. След приемане е нежелателно да се приема вода или да изплаквате устата.

Също така, сместа може да се яде и за закуска, като се разстила върху филийка хляб или да се добави към чая, който пък трябва да е на стайна температура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати