Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Рецепта с куркума ни пази от всички болести

Рецепта с куркума ни пази от всички болести

Куркума
Хидрофобирана покривка за маса против петна-31%
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.
37.46 лв.

Американският лекар Каролин Андерсън твърди, че рецепта, в която има само три съставки, може да ни предпази от много заболявания, включително и рак. Тя смята, че черният пипер, куркумата и зехтинът са изключително полезни и повече хора трябва да научат за техните ползи. Силата на тези три съставки е потвърдена от множество изследвания, които са правени от специалисти по целия свят.

Според Андерсън, за да се предпазите от онкологично заболяване, е достатъчно само да направите следващата рецепта и да я използвате всеки ден. Ето и как се приготвя този лек:

- Смесете в подходящ съд ½ ч.л. зехтин, щипка черен пипер (най-добре да бъде прясно смлян) и ¼ ч.л. куркума и разбъркайте всички съставки добре. Можете да я добавите към салата или да подправите с нея някаква гозба, която сте решили да приготвите. Съставките не бива да се подлагат на термична обработка – добавяйте ги, след като ястието вече е готово.

Според д-р Андерсън, за да извлечем максимална полза от храните, които консумираме, трябва да умеем да ги комбинираме правилно. Така например куркумата се абсорбира много слабо през червата, ако е приемана под формата на капсули или самостоятелно.

Черен пипер

Андерсън твърди още, че в комбинация с черния пипер куркумата се усвоява от организма много по-добре, но за да бъде пълен ефектът, трябва да се добавят и няколко капки зехтин.

Куркумата може да се използва за заздравяване на имунната система, подправката има и изключително благоприятен ефект върху храносмилателна система.

Жълтата подправка може да бъде от полза и при болестта на Алцхаймер – твърди се, че куркумата премахва натрупването на плака в мозъка. Подправката може да избели и зъбите, но само в комбинация с щипка сол и малко сок от лимон.

Черният пипер е известен с благоприятното действие, което оказва на метаболизма. Учени твърдят, че популярната подправка има и свойството на природен антиоксидант.

Зехтинът, от своя страна, предпазва от много заболявания на сърдечно-съдовата система, снижава кръвното налягане, помага още при запек, бъбречни проблеми и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest