Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Гответе по-често с куркума! Пази от рак

Гответе по-често с куркума! Пази от рак

Куркума

Куркумата е известна като подправка, но малко хора знаят, че тя е лековита и се противопоставя на доста сериозни заболявания - тя е противораково лекарство.

Проучвания, проведени в Англия, са показали, че веществото, наречено куркумин, съдържащо се в куркумата, ефективно убива дори най-трудните ракови клетки, даже и тези, които са резистентни на химиотерапия.

Онколозите са очаровани от тази констатация. Ежедневната консумация на този вид подправка е необходимо за превенция от рак, особено рак на панкреаса, на стомаха, на дебелото черво и ректума.

Изследванията показват, че куркумин предотвратява връщането на коварното и фатално заболяване.

Куркумин е антиоксидант, който действа не само срещу заболяването от рак, но също така помага и при лечението на диабет, стареене, затлъстяване и сърдечни заболявания.

У нас използването на куркума /индийски шафран/ е малко популярно, за разлика от родната си страна Индия, където е неизменна част от дневния хранителен прием. И ако погледнем в света на статистиката, Индия е една от малкото страни, където ракът не е от водещите заболявания.

И все пак, не е зле просто да добавите куркума към вашите ястия. Тя върви добре в добавка и към сладки, и към солени ястия. Подправете ястия с яйца като омлети, пържени яйца, яйчени салати и т.н., месни ястия, яхния, ризото, супи със запръжки, бобови ястия и много други.

Освен това куркумата има красив жълт цвят, който ще оцвети апетитно вашите ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest